Image
數學網上課程|疫情停課 唔好比數學科停滯不前呀

數學網上課程|疫情停課 唔好比數學科停滯不前呀

疫情停 唔好比數學科停滯不前呀 要有最好學習狀態迎接復課

肺炎疫情已經持續大半年,斷斷續續停課復課,令好多同學由年初未習慣線上學習,到而家幾乎人人都已經適應網上課程。

當然仍有少部份同學會話未適應未習慣,好難集中之類,希望等到疫情過去然後面對面上live,但結果係呢半年係數學學習上停滯不前。只能勸大家:不進則退呀!數學科跟甩咗進度,之後要追返,比起你盡快適應網上學習真係難太多太多。

特別係高form同學,DSE仍舊係前面等緊你,學習時間只會愈黎愈少,當同年級其他同學都進行緊網上學習,就假設網上學習成效真係比面對面上live低dd,就當得返8成功力,但比起你用一句「好難集中」就停止學習,其他已經習慣上online course嘅同學都已經比你行前咗好多喇。

作為專科數學補習社 我地做咗d咩去令你網上上堂更集中呢?

網上學習比起live班面對面上堂係有唔同,我地當然理解。因此我地都落咗唔少心機,去令大家嘅網上課程online course上得開心d、集中d,保持返一貫超研style嘅愉快學習心情。高form同學應該留意到我地係課堂影片上加插唔少effect令你無機會訓著;低form同學係收到筆記亦都應該會有驚喜,希望你地有心機一本一本咁儲齊佢地啦。 

愉快學習之餘,超研原有規矩大家依然要遵守,咁先做到確保你唔會甩咗應有進度。所以,每條片都有觀看限期,限期前你可以無限重溫,唔明睇到明為止。但限期過後影片就會下架,原因係唔想大家積累太多片一次過睇,吸收唔切減低學習成效,當然功課都要依時遞交,我地亦會定時致電了解同學學習情況同埋有無遇到困難。無論上live定上online,要大家繼續用岩方法去學好數學,輕鬆唔等如懶散,仍然係我地最重要嘅堅持。

 

數學網上課程時間表


Image

超研教育專注優質數學教育,以舒適學習方案令學生學好數學。課程針對數學考試常見題型加以分析,釐清數理概念,建立及提升解題解難能力,令學生處理多變的試題更有優勢。

FOLLOW US SOCIAL NETWORKS

CONTACT US

電話/Whatsapp

電話/Whatsapp

51167443

太子分校

九龍彌敦道794-802 號協成行太子中心5樓

黃大仙分校

黃大仙鳳德道111號鳳德商場241-242號鋪

GALLERY